Надходження молочної сировини
на перероблення й отримання з неї молочних продуктів
за січень–вересень 2025 року1

 
Обсяг надходжень, т
Середня ціна купівлі2, грн за т
Кількість продукції, отриманої з молока чи вершків коров’ячих, т
Загальне надходження молока коров’ячого сирого
к
х
х

у тому числі куплено молока коров’ячого сирого

к
х
х

частка жиру в молоці, купленому, %

к
х
х

частка білка в молоці, купленому, %

к
х
х

Куплено молока коров’ячого у перерахунку на молоко коров’яче базисної жирності 3,4%

к
к
х
Отримання молока та молочних продуктів із молочної сировини

у тому числі

 
 
 

молоко питне (сире, цільне, напівзнежирене, знежирене)

х
х
к

вершки (жирністю ≤ 29%)

х
х

вершки (жирністю > 29%)

х
х

молоко кисле (молочні продукти з рівнем кислотності (рН) від 3,8 до 5,5 (йогурт, кефір тощо))

х
х
к

молоко згущене

х
х

вершки сухі

х
х

молоко цільне сухе

х
х

молоко частково знежирене сухе

х
х

молоко знежирене сухе

х
х

масло, включаючи вершкове, топлене, інші жовті жирні молочні продукти

х
х
к

сири (крім сирів плавлених)

х
х
к

1 Показники відображають обсяги надходження молочної сировини на підприємства, які мають власні або орендовані потужності з перероблення молочної сировини та отримання молочної продукції, мають вид економічної діяльності згідно з КВЕД за класом 10.51 і середня кількість працівників становить 10 і більше осіб.

2  Без ПДВ, транспортних, експедиційних та накладних витрат.

"Символ (к) – дані не оприлюднюються з метою виконання вимог Закону України "Про офіційну статистику" щодо забезпечення гарантій органів державної статистики щодо статистичної конфіденційності."