8 листопада 2017 року у приміщенні Головного управління статистики у Волинській області відбувся семінар на тему «Основні принципи та засади діяльності органів державної статистики» зі студентами факультету економіки та управління, спеціальності «Облік і аудит» Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки та кандидатом економічних наук, доцентом кафедри обліку і аудиту.

Під час семінару ознайомили присутніх із структурою органів державної статистики, організацією їх діяльності та щодо запровадження процесно-орієнтовного підходу до вироблення статистичної інформації та організації діяльності відповідно до адаптованої версії Загальної моделі статистичних бізнес-процесів.

Доповідачі розповіли про тематику, терміни та періодичність інформаційно-аналітичних публікацій, презентували статистичні видання, ознайомили слухачів зі структурою та інформаційним наповненням офіційного веб-сайту Головного управління статистики у Волинській області. Розповіли про можливості приймання звітів від респондентів в режимі «Єдиного вікна» та особливості даного напрямку роботи, ознайомили присутніх із можливостями програми «Автоматизована система обліку звітів».