Головне управління статистики у Волинській області 24 квітня 2019 року взяло участь в засіданні науково-практичного круглого столу на тему: «Соціально-економічні та політико-правові засади підвищення рівня соціального розвитку регіону».

На даному заході були присутні ті хто так чи інакше дотичний до соціального розвитку Волині – представники органів влади, місцевого самоврядування, обласного центру зайнятості, науковці, студенти та інші.

Темами для дискусій під час зустрічі стали окреслення напрямків наукової, практичної підготовки фахівців соціального забезпечення, права та економіки; сучасні виклики напрямків соціальної відповідальності в державі; проблематика зайнятості теперішнього суспільства: переваги та недоліки самозайнятості осіб; статистичні дані рівня соціального забезпечення громадян в регіоні.

Кожен мав можливість ознайомити присутніх з особливостями та специфікою саме його напрямку діяльності, наголосити на досягненнях та обговорити проблеми, з якими доводиться стикатися у цій сфері, продемонструвати презентації.

Спеціалістами Головного управління статистики у Волинській області було презентовано статистичне видання «Волинь у соціально-демографічному вимірі», яке включило широкий спектр статистичних показників, що характеризують соціально-демографічне становище волинян, а також інфографіку: «Соціально-демографічна характеристика домогосподарств Волині», «Заробітна плата волинян», «Пенсійне забезпечення волинян», «Валовий регіональний продукт».